Gluteeniton saaristolaisleipä

15.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton saaristolaisleipä

Valmista aito saaristolaisleipä gluteenittomana. Mehevä leipä maistuu esimerkiksi graavikalan kanssa.

Ainekset

3 kappaletta
1 1 l piimää
2 1,5 palaa palaa (à 50 g) hiivaa
3 3 rkl psylliumia
4 3 dl tummaa siirappia
5 2 tl suolaa
6 5 dl tattarijauhoja
7 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
8 1 dl pellavansiemeniä
9 1 dl perunajauhoja
Lisäksi
1 0,5 dl tummaa siirappia
2 0,5 dl vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 241 g 724 g
Proteiinia 35 g 104 g
Rasvaa 17 g 51 g
Kuitua 17 g 50 g
Energiaa kJ 5 362 16085
Energiaa kcal 1 282 3845

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Lämmitä piimä mikrossa kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää psyllium ja anna turvota 10 minuuttia. Lisää siirappi ja suola. Sekoita.
  • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinaan. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Voitele kolme noin 1 litran leipävuokaa ja jaa taikina niihin. Jätä vuokiin kohoamisvaraa. Anna leipien kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin tunti.
  • Paista leipiä 175-asteisessa uunissa 1 ½ tuntia. Voitele leipien pintoja siirapin ja veden seoksella pari kertaa paistamisen loppuvaiheessa, viimeisen puolen tunnin aikana.
  • Anna leipien jäähtyä noin tunti ennen kumoamista. Gluteeniton saaristolaisleipä säilyy jääkaapissa kelmuun käärittynä noin 4 päivää.

Vinkki: Saaristolaisleipä sopii mainiosti myös myyjäisherkuksi. Tulosta ainesosaluettelo täältä ja lisää se leipäpakettiin.

Teksti:
Kuvat: Ninna Lindström
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5