Gluteeniton omena-toscakakku

7.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Gluteeniton omena-toscakakku

Ainekset

Pohja
1 150 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 2 kpl munaa
4 2 tl leivinjauhetta
5 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
Päälle
1 3 kpl omenaa kuutioina
2 2 tl kanelia
Toscaseos
1 100 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 2 rkl gluteenitonta jauhoseosta
4 2 rkl kermaa
5 100 g mantelilastuja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 481 g
Proteiinia 53 g
Rasvaa 260 g
Kuitua 19 g
Energiaa kJ 18715
Energiaa kcal 4473

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi omenat. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Yhdistä leivinjauhe ja jauhot ja lisää seos taikinaan. Nostele taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 27 cm). Paista 175 asteisessa uunissa 15 minuuttia.Mittaa toscaseoksen kaikki aineet kattilaan ja keitä seos sakeaksi. Aseta omenakuutiot puolikypsälle kakkupohjalle ja ripottele kanelia päälle. Nostele toscaseos tasaisesti omenoiden päälle. Paista vielä 175 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.Lähde: Hapanleivästä sacherkakkuun - gluteenittomia leivonnaisia

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5