Georgialaiset hatsapurit

23.8.2018
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Georgialaiset hatsapurit

Hatsapuri on perinteinen georgialainen juustopiiras, josta on olemassa lukuisia eri versioita. Näissä uunissa paistetuissa hatsapureissa on täytteenä fetaa ja mozzarellaa. Kananmunat rikotaan pinnalle aivan paistamisen loppupuolella.

Ainekset

4 kappaletta
1 3 dl vettä
2 15 g (1/3) pala hiivaa
3 0,5 tl suolaa
4 1 rkl rypsiöljyä
5 7 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 1 paketti (200 g) fetajuustoa
2 250 g mozzarellajuustoraastetta
3 1 kananmuna
4 0,5 prk (1 dl ) kermaviiliä
5 1 valkosipulinkynsi
6 3 rkl persiljaa silputtuna
7 0,5 tl mustapippuria rouhittuna
Pinnalle
1 4 kananmunaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 82 g 327 g
Proteiinia 40 g 158 g
Rasvaa 35 g 140 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 3 384 13534
Energiaa kcal 809 3235

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää suola ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pizzataikinaa muistuttava pehmeä, mutta ei liian löysä taikina. Vaivaa taikinaa 5–10 minuuttia. Peitä taikinakulho kelmulla ja anna kohota 1 ½ tuntia.
  • Säädä uuni 225 asteeseen. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina huolellisesti ja jaa neljään osaan. Pyörittele palat palloiksi ja anna levätä liinan alla täytteen valmistamisen ajan.
  • Murenna feta kulhoon. Lisää joukkoon mozzarellaraaste, kananmuna ja kermaviili. Puserra joukkoon valkosipulinkynsi. Lisää persilja ja mustapippuri. Sekoita tasaiseksi tahnaksi.
  • Kauli taikinapallot noin 20 cm:n pitkiksi soikeiksi pohjiksi jauhoja apuna käyttäen. Nosta pohjat leivinpaperin päälle pellille. Pyöritä pohjien pitkät reunat molemmin puolin rullalle, venytä ja nipistä päät hyvin kiinni.  Levitä täyte pohjien päälle.
  • Paista hatsapureja uunin keskitasolla 15–18 minuuttia. Nosta pelti uunista ja tee varovasti lusikalla pieni kuoppa kunkin piirakan täytteeseen. Valuta kananmuna kuoppaan. Valkuaista valuu väistämättä myös piirakoiden reunoille ja pellille, mutta se ei haittaa. Paista piirakoita vielä noin 5 minuuttia tai kunnes valkuainen on hyytynyt, mutta keltuaiset ovat edelleen pehmeitä. Viimeistele persiljalla ja mustapippurilla. Tarjoa hatsapurit lämpiminä.
Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5