Friteeratut meriravut

15.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Friteeratut meriravut

Ainekset

1 8 - 12 kpl meriravun pyrstöä (scampia)
Maustamiseen :
1 2 - 3 rkl oliiviöljyä
2 2 rkl valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
3 3 kpl valkosipulinkynttä puserrettuna
4 1 tl rosmariinia hienonnettuna
5 1 rkl persiljaa silputtuna
6 ripaus suolaa ja valkopippuria
Kuorruttamiseen :
1 1 dl vehnäjauhoja
2 2 kpl munaa
3 ripaus suolaa ja sitruunapippuria
Paistamiseen:
1 0,5 l öljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 46 g
Proteiinia 49 g
Rasvaa 41 g
Kuitua 2 g
Energiaa kJ 3229
Energiaa kcal 772

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta isoja meriravun pyrstöjä pakastettuina tai kevyesti suolattuina. Älä lisää suolaa, jos sitä on jo ravuissa. Valuta ravut ja sulata tarpeen mukaan.Sekoita mausteliemen ainekset ja valuta ravunpyrstöjen päälle. Kääntele niitä liemessä ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin vatkaamatta jauhot. Lisää mausteet. Kasta tikkuihin työnnetyt ravunpyrstöt yksi kerrallaan taikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Kypsymisaika on yhdeltä vartaalta noin 4 minuuttia. Tarjoa lisänä oliiveja, chilillä maustettua majoneesikastiketta ja kasvisvartaita, jotka kypsennät samassa öljyssä ravunpyrstöjen jälkeen.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5