Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Friteeratut meriravut

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

8 - 12 kpl
Meriravun pyrstöä (scampia)

Maustamiseen :

2 - 3 rkl
Oliiviöljyä
2 rkl
Valkoviiniä tai valkoviinietikkaa
3 kpl
Valkosipulinkynttä puserrettuna
1 tl
Rosmariinia hienonnettuna
1 rkl
Persiljaa silputtuna
Ripaus suolaa ja valkopippuria

Kuorruttamiseen :

1 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Munaa
Ripaus suolaa ja sitruunapippuria

Paistamiseen:

1/2 l
Öljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Osta isoja meriravun pyrstöjä pakastettuina tai kevyesti suolattuina. Älä lisää suolaa, jos sitä on jo ravuissa. Valuta ravut ja sulata tarpeen mukaan.Sekoita mausteliemen ainekset ja valuta ravunpyrstöjen päälle. Kääntele niitä liemessä ja anna maustua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.Vatkaa munat kevyesti ja sekoita niihin vatkaamatta jauhot. Lisää mausteet. Kasta tikkuihin työnnetyt ravunpyrstöt yksi kerrallaan taikinaan ja kypsennä kuumassa öljyssä molemmin puolin. Kypsymisaika on yhdeltä vartaalta noin 4 minuuttia. Tarjoa lisänä oliiveja, chilillä maustettua majoneesikastiketta ja kasvisvartaita, jotka kypsennät samassa öljyssä ravunpyrstöjen jälkeen.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 15.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.