Friteeratut kasvikset

15.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Friteeratut kasvikset

Ainekset

Frityyritaikina
1 2 munaa
2 2 rkl oliiviöljyä
3 2,5 dl olutta tai pilsneriä
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 0,5 tl suolaa
6 2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
Friteerattavat kasvikset
1 varsisellerinpalat, parsakaalin nuput, uudet porkkanat paloiteltuina, pikkumaissit
Kypsentämiseen
1 0,5 l maissi- tai soijaöljyä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 146 g
Proteiinia 49 g
Rasvaa 42 g
Kuitua 21 g
Energiaa kJ 5134
Energiaa kcal 1227

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Aamu-, väli- ja iltapalat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita keltuaiset ja öljy. Lisää vuorotellen jauhoja ja olutta. Mausta taikina suolalla ja basilikalla. Lisää lopuksi vaahdotetut valkuaiset.Kuori tai raaputa tai huuhdo kasvikset sopivan kokoisiksi haarukkapaloiksi. Kuivata ne hyvin.Kuumenna öljy. Kokeile kuumuutta leipäkuutiolla. Jos se ruskistuu 10 sekunnissa, vähennä levyn lämpöä ja aloita kypsentäminen.Kasta pala kasvista taikinassa ja pudota varovasti öljyyn. Lisää 2-3 kasvista mukaan samanaikaisesti. Kypsennä ja nosta palat reikäkauhalla talouspaperille vadille. Se imee liian rasvan.Jatka edelleen, kunnes kaikki kasvikset on kypsennetty.Asettele kasvikset kauniisti tarjoiluvadille ja tarjoa lisänä kermavaahdolla tai ranskankermalla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella maustettua majoneesia.Tarjoa kasvikset alkupaloina tai illanistujaisissa.

© SOK
Avainsanat: parsakaali porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5