Friteerattu broileri

10.3.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Friteerattu broileri

Ainekset

1 300 g broilerin fileepihvejä
2 1 dl vehnäjauhoja
Taikina
1 3 dl vehnäjauhoja
2 1 tl leivinjauhetta
3 2 tl suolaa
4 2 munaa
5 2 rkl öljyä
6 2,5 dl vettä
7 0,5 tl mustapippuria
8 0,5 tl mietoa chilirouhetta
Kypsennykseen
1 4 dl rypsiöljyä
Pinnalle
1 hiutalesuolaa
Valkosipulikastike
1 1 dl majoneesia
2 1 dl kermaviiliä tai ranskankermaa
3 2 murskattua valkosipulinkynttä
4 1 rkl tomaattipyreetä
5 ripaus sokeria
6 ripaus suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 193 g
Proteiinia 117 g
Rasvaa 177 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 11833
Energiaa kcal 2828

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota broileri huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Tee kastike valmiiksi ennen kuin aloitat broilerin kypsennyksen. Sekoita taikina.

Leikkaa broileripihvit noin 3x3 cm:n paloiksi. Kääntele palat vehnäjauhoissa. Kuumenna öljy pienessä kattilassa. Kasta 3-4 broileripalaa kerrallaan taikinaan ja kypsennä kauniin ruskeiksi öljyssä.

Nosta palat talouspaperin päälle valumaan ja ripottele pinnalle vähän sormisuolaa. Tarjoa broileri vasta paistettuna kastikkeen ja sitruunalohkojen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5