Focaccia

26.4.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Focaccia

Herkullinen vaihtoehto tavalliselle leivälle on uunipellillä paistettava italialainen focaccia, jossa maistuu rosmariini.

Ainekset

12 annosta
1 3,5 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 1 dl juustoraastetta
5 7 dl vehnäjauhoja
6 0,5 dl öljyä
Pinnalle:
1 3 dl oliiveja
2 öljyä
3 rosmariinia
4 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 320 g
Proteiinia 5 g 65 g
Rasvaa 7 g 84 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 803 9639
Energiaa kcal 192 2304

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, juustoraaste ja vehnäjauhot. Alusta taikina ja lisää öljy. Jatka alustamista noin 10 minuuttia. Kohota taikina. Kauli taikina pellin kokoiseksi levyksi leivinpaperin päällä. Kohota noin 10 minuuttia. Painele sormella oliivit syvälle taikinaan. Voitele leivän pinta öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa ja rosmariinia. Paista leipää 225 asteessa noin 20 minuuttia. Leikkaa jäähtyneenä paloiksi ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä oliivi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5