Fileetä salaattipedillä

15.6.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Fileetä salaattipedillä

Ainekset

4 annosta
1 700 g naudan ulkofileetä
2 1 rkl öljyä
3 suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
1 nippu erilaisia salaatteja, esim. tammenlehvää ja jääsalaattia
2 200 g retiisejä
3 2 uutta sipulia varsineen
4 150 g sinihomejuustoa
Kastike:
1 3 rkl oliiviöljyä
2 1,5 rkl valkoviinietikkaa
3 suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 8 - 10 isoa hienonnettua basilikanlehteä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 47 g 188 g
Rasvaa 32 g 128 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 2 046 8185
Energiaa kcal 489 1956

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta liha huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä. Kuivaa lihan pinta paperilla ja hiero pintaan öljyä. Paahda lihapala kauttaaltaan kuumalla parilalla ja työnnä fileen paksuimpaan kohtaa lihamittari. Vähennä grillistä lämpöä ja anna fileen kypsyä, kunnes sisälämpötila on 56 astetta. Nosta filee folioarkin päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja kääri folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Pese ja revi salaatit tarjoiluvadille. Leikkaa retiisit ja sipulit renkaiksi ja paloittele päälle homejuusto. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja nostele salaatin päälle. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta tasaisesti salaatin päälle. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5