Filee wellington ja olutkastike

17.10.2012
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Filee wellington ja olutkastike

Kääri naudansisäfilee lehtitaikinakääröön ja piilota fileen sisään muun muassa pekonia, herkkusieniä ja yrttejä. Filee wellington on juhlava klassikko, joka maistuu vaikkapa isänpäivänä. Olutkastike viimeistelee fileen. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset

6 annosta
1 1 kg naudan sisäfileetä
2 ripaus suolaa
Paistamiseen
1 öljyä
Täyte
1 3 pekoniviipaletta
2 200 g herkkusieniä
3 pieni sipuli
4 suolaa
5 rouhittua mustapippuria
6 2 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, basilikaa
Taikinakuori
1 3 lehtitaikinalevyä
Voiteluun
1 1 kananmuna
Olut-kermakastike
1 2 dl olutta
2 2 dl kuohukermaa
3 1 fondikuutio, esim. naudanliha
4 1 rkl makeaa soijakastiketta
5 1 rkl maissitärkkelysjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 66 g
Proteiinia 42 g 251 g
Rasvaa 29 g 176 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 2 018 12105
Energiaa kcal 482 2893

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha
Makuja maailmalta Englantilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Wellingtonin fileen täytteen valmistus

1. Valmista täyte. Silppua pekonit. Hienonna sienet ja sipulit. Paista ne pannulla pekonin kanssa. Mausta ja anna jäähtyä.

Wellingtonin fileen ruskistus

2. Puhdista ja ruskista huoneenlämpöinen filee. Nosta jäähtymään ja mausta.

Taikinan kauliminen

3. Lado sulaneet taikinalevyt vieri viereen hieman lomittain ja kauli yhteen isoksi levyksi.

Taikinan reunojen voitelu

4. Levitä taikinalevyn keskelle sieniseosta ja nosta päälle filee. Voitele taikinan reunat munalla.

Wellingtonin fileen paistaminen

5. Kääri taikina fileen ympärille niin, että se peittyy. Aseta paketti saumapuoli alaspäin ja nosta uunipellille. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on noin 60 astetta. Anna fileen levätä hetki ennen leikkaamista.

Kastikkeen valmistus

6. Valmista kastike. Keitä olutta, kermaa ja fondia 5–7 minuuttia. Mausta soijalla ja suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla tärkkelysjauholla. Kiehauta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
(c) SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5