Falafelpyörykät

28.7.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Falafelpyörykät

Tarjoa falafelpyörykät hummuksen tai mintulla ja sitruunalla maustetun jogurtin kanssa.

Ainekset

16 kappaletta
1 2 pakettia (à 290/175 g) kikherneitä
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 0,5 ruukkua korianteria
5 1 rkl tahinia
6 2 tl juustokuminaa
7 0,25 tl (1/4 tl) rouhittua mustapippuria
8 1 tl suolaa
9 0,75 dl (3/4 dl) (kokojyvä)vehnäjauhoja
10 0,5 l rypsi- tai auringonkukkaöljyä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 124 g
Proteiinia 2 g 38 g
Rasvaa 12 g 187 g
Kuitua 2 g 31 g
Energiaa kJ 607 9716
Energiaa kcal 145 2322

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: tahinia

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta liemi kikherneistä. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Silppua korianteri. Yhdistä sauva- tai tehosekoittimen kulhossa kikherneet, sipuli, valkosipuli, mausteet ja jauhot. Lisää tahini ja soseuta karkeaksi tahnaksi. Siirrä taikina jääkaappiin tunniksi maustumaan.

Pyörittele taikinasta käsin tiiviitä pyöryköitä. Kuumenna öljy 180-asteiseksi. Uppopaista pyörykät kolmessa erässä kullanruskeiksi, noin 5 minuuttia kerrallaan.

Vinkki: Voit kypsentää öljytyt pyörykät myös 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
Avainsanat: elokuu 2017 kikherne
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5