English muffins eli aamupalamuffinit

21.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
English muffins eli aamupalamuffinit

Ainekset

24 annosta
1 3 dl maitoa
2 1 dl vettä
3 25 g hiivaa
4 50 g rasvaa
5 1,5 tl suolaa
6 2 rkl sokeria
7 9 dl vehnäjauhoja
Leipomiseen
1 1 dl mannasuurimoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 512 g
Proteiinia 3 g 83 g
Rasvaa 2 g 53 g
Kuitua 1 g 26 g
Energiaa kJ 503 12066
Energiaa kcal 120 2884

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Englantilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva kädenlämpöiseen vesi-maitoseokseen. Lisää suola ja sokeri. Sekoita. Lisää noin 3 dl jauhoja sekä sulatettu rasva. Sekoita ja lisää loput jauhot.Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota puoli tuntia. Vaivaa taikinaa ensin leivinpöydällä, käytä tarvittaessa vehnäjauhoja, ettei taikina tartu pöytään. Ripottele reilusti mannasuurimoita pöydälle ja kauli taikina paksuhkoksi levyksi. Ota muotilla (lasi tai muki) pyöreitä paloja ja nosta leivinpaperille uunipellille.Kohota 20 minuuttia.Paista muffinit rasvassa pannulla. Paista niitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kääntele usein paiston aikana. Voit paistaa leivonnaiset myös uunissa 200 asteessa 10-15 minuuttia. Käännä muffinit paistamisen puolivälissä.Halkaise muffinit lämpiminä haarukan avulla ja tarjoile rasvan tai hillon kanssa. Suomalaiselle aamupalalle sopivat myös juustot ja leikkeleet.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: muffini muffinsi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5