Curry-sinappisilakat

23.11.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Curry-sinappisilakat

Ainekset

5 annosta
1 300 g silakkafileitä
2 2 dl vettä
3 3 rkl väkiviinaetikkaa
4 runsaasti hienonnettua tilliä
Sinappikastike
1 3 rkl Dijon-sinappia
2 1 tl suolaa
3 1 rkl sokeria
4 0,25 tl currya
5 1 tl väkiviinaetikkaa
6 2 rkl öljyä
7 1 rkl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 20 g
Proteiinia 11 g 54 g
Rasvaa 11 g 57 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 688 3440
Energiaa kcal 164 822

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta fileet noin neljäksi tunniksi etikka-vesiseokseen.Sekoita sinappi, suola, sokeri, curry, etikka ja vesi keskenään. Vatkaa joukkoon öljy; ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana.Valuta fileistä neste ja kuivaa ne talouspaperilla. Lado silakat, kastike ja runsaasti tilliä kerroksittain lasipurkkiin. Nosta kylmään ja anna maustua noin vuorokauden ennen tarjoamista. Silakat säilyvät jääkapissa noin viikon ajan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5