Chilisuklaataatelit

20.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chilisuklaataatelit

Kuka löytää mantelin? Kun tarjolla on chilisuklaalla päällystettyjä taateleita, jokainen saa onnea tuottavan mantelisydämen.

Ainekset

16 kappaletta
1 16 kpl tuoretta taatelia
2 16 kpl mantelia
Suklaakuorrutus
1 100 g suklaata
2 1 chili
3 2 rkl kookosöljyä
4 0,5 tl kanelia
5 ripaus suolaa
Lisäksi
1 50 g valkosuklaata

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 133 g
Proteiinia 2 g 29 g
Rasvaa 7 g 115 g
Kuitua 1 g 20 g
Energiaa kJ 441 7049
Energiaa kcal 105 1685

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista taateleista kivet ja laita mantelit tilalle.

Rouhi suklaa ja hienonna chili metallikulhoon. Lisää öljy ja kaneli. Kiehauta pienessä kattilassa sen verran vettä, että se ei osu kulhon pohjaan, kun nostat kulhon kattilan päälle. Anna suklaan sulaa kulhossa, sekoita tasaiseksi.

Laita pakastuksen kestävän alustan päälle pala leivinpaperia. Dippaa taatelit suklaassa ja laita leivinpaperille. Siirrä pakastimeen 10 minuutiksi.

Lämmitä jäähtynyt suklaasula uudelleen vesihauteessa ja dippaa taateleihin toinen kerros suklaata.

Sulata valkosuklaa samalla tavalla varovasti ja valuta koristeeksi taateleiden päälle. Anna suklaan jähmettyä muutama tunti.

Vinkki: Koristele suklaataatelit halutessasi chilillä ja tomusokerilla.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5