Chilimarinoitu uunifilee

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Chilimarinoitu uunifilee

Ainekset

6 annosta
1 1,5 kg porsaan ulkofileetä
Chilimarinadi:
1 3 rkl chilikastiketta
2 3 rkl soijaa
3 3 rkl öljyä
4 2 rkl fariinisokeria
5 2 murskattua valkosipulinkynttä
6 2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
Sinappi-kermakastike:
1 2 dl paistolientä
2 2 rkl sinappia
3 3 rkl makeaa omenahilloa
4 2 dl ruokakermaa
5 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 94 g
Proteiinia 56 g 334 g
Rasvaa 22 g 131 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 2 022 12132
Energiaa kcal 483 2900

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön tuntia aikaisemmin. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta filee marinadiainesten kanssa reiluun, kaksinkertaiseen pakastepussiin. Sulje pussi ja nosta liha jääkaappiin marinoitumaan vähintään 4 tunniksi tai yön yli. Nosta filee uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Paina lihamittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125 asteisessa uunissa 1 1/2–2 tuntia, tai kunnes sisälämpötila näyttää 77–80 astetta. Peitä liha foliolla ja ota vuokaan valunut liemi kastikkeeseen. Kiehauta kastikkeen ainekset ja suurusta kastikesuuruksella.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5