Carbonara-kesäkurpitsavuoka

25.10.2010
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Carbonara-kesäkurpitsavuoka

Ainekset

4 annosta
1 300 g pastaa, esim. farfalle
2 1 sipuli
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 kesäkurpitsa
5 1 paketti pekonia (170 g)
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 2 kananmunaa
8 2 dl ruokakermaa
9 1 dl maitoa
10 1 dl juustoraastetta
11 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 55 g 221 g
Proteiinia 23 g 92 g
Rasvaa 32 g 128 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 2 544 10175
Energiaa kcal 608 2432

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise kesäkurpitsa ja leikkaa pieniksi paloiksi. Paahda kesäkurpitsapaloja kuivalla pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta kesäkurpitsat pannulta syrjään.Hienonna pekoni ja paahda kuivalla pannulla rapeaksi. Lisää joukkoon sipulit ja anna hetken pehmetä. Sekoita joukkoon kesäkurpitsat ja mausta seos rouhitulla mustapippurilla.Valuta pasta ja kaada kerroksittain voideltuun uunivuokaan pekoni-kesäkurpitsaseoksen kanssa. Sekoita kulhossa munat, kerma, maito, juustoraaste ja suola keskenään. Valuta munaseos vuokaan ja kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes munaseos on täysin hyytynyt ja pinta saanut hieman väriä.Paistolämpötila 200 astetta.Paistoaika noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5