Cappuccinojuustokakku

11.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Cappuccinojuustokakku

Ainekset

10 annosta
Pohja
1 200 g digestiivikeksejä
2 75 g margariinia
3 1 tl kanelia
Täyte
1 200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 200 g vaniljarahkaa (1 prk)
3 2 dl sokeria
4 4 kananmunaa
5 2 pussia cappuccino-pikakahvijauhetta (á 12g)
6 3 rkl vettä
Koristeeksi
1 kaakaojauhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 296 g
Proteiinia 8 g 76 g
Rasvaa 20 g 201 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 384 13841
Energiaa kcal 331 3308

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

PohjaJauha keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu margariini ja kaneli. Voitele irtopohjavuoan (24 cm) reunat. Leikkaa leivinpaperista pyöreä pala vuoan pohjalle. Painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa täytteen teon ajan.TäyteNotkista tuorejuusto kulhossa ja sekoita joukkoon rahka ja puolet sokerista (1 dl). Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Liuota pikakahvijauhe kuumaan veteen ja lisää vatkaten keltuaisten kanssa tuorejuustoseokseen. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahto muutamassa erässä varovaisesti nostellen tuorejuustoseokseen.Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisen uunin alatasolle noin tunnin ajan. Peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu. Nosta kakku jäähtymään. Paistuessaan kakku kohoaa ja pinta hieman repeää, mutta jäähtyessään kakku laskeutuu. Nosta kakku vuoassa jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Irrota vuoka. Poista leivinpaperi ja nosta kakku tarjoiluvadille.KoristeeksiSiivilöi pinnalle kaakaojauhetta.Paistolämpötila 175Paistoaika noin 1 tunti

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5