Broilerinkoivet riisipedillä

18.1.2015
8 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerinkoivet riisipedillä

Valmista koko ateria kerralla uunissa. Broileri, riisiä ja pakastekasviksia – helppoa ja herkullista. Pakastekasviksia ei tarvitse sulattaa ennen ruoanvalmistusta. Halutessasi voit tarjota broilerinkoipien kanssa raikasta salaattia.

Ainekset

6 annosta
1 6 broilerin koipi-reisipalaa
2 1 sitruuna
3 1 tl suolaa
4 1 tl oreganoa
5 4 dl tummaa pikariisiä
6 6 dl vettä
7 2 kanaliemikuutiota
8 1 valkosipulinkynsi
9 0,5 tl curryjauhetta
10 1 pussi (450 g) pakasteparsakaali-kukkakaali-porkkanaseosta
11 2 rkl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 225 g
Proteiinia 32 g 190 g
Rasvaa 33 g 199 g
Kuitua 4 g 22 g
Energiaa kJ 2 420 14523
Energiaa kcal 578 3471

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: sitruuna

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese sitruuna ja raasta kuori broilereiden päälle. Hiero suola ja oregano broilereiden pintaan. Levitä laakeaan uunivuokaan riisi. Kiehauta vesi ja liemikuutiot. Mausta liemi hienonnetulla valkosipulinkynnellä ja currylla. Kaada liemi riisin päälle. Ripottele kasvikset päälle. Asettele päälle broilerit. Pirskota pinnalle öljyä. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile broilereiden kypsyyttä tikulla. Jos sisältä tihkuva neste on kirkasta, broilerit ovat kypsiä. Halkaise sitruuna ja purista mehut broilereiden päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5