Broilerinkoivet ja keltainen uuniriisi

19.1.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerinkoivet ja keltainen uuniriisi

Ainekset

4 annosta
1 900 g maustamattomia broilerin koipi-reisipaloja
2 suolaa ja rouhittua mustapippuria
Maustekastike:
1 4 rkl hunaja-dijonsinappia
2 2 rkl öljyä
3 1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
4 1 murskattu valkosipulinkynsi
Keltainen uuniriisi:
1 2,5 dl jasmiiniriisiä
2 1 tl currya
3 250 g pakastevihannessekoitusta
4 1 kanaliemikuutio
5 5 dl vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 200 g
Proteiinia 70 g 278 g
Rasvaa 22 g 86 g
Kuitua 3 g 12 g
Energiaa kJ 2 828 11313
Energiaa kcal 676 2704

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmistele riisi. Kaada uunivuokaan riisi, curry ja jäiset pakastevihannekset. Murenna päälle liemikuutio ja kaada päälle kiehuva vesi. Nosta riisivuoka 200-asteiseen uuniin. Leikkaa koipien alapuolelta ylimääräiset nahkat pois. Nosta koivet toiseen uunivuokaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä koipia ensin 15 minuuttia. Sekoita maustekastikkeen ainekset. Nosta broilerivuoka uunista ja valele pintoihin tasaisesti maustekastike. Jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Nosta vuoat uunista ja peitä broilerit foliolla. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5