Broilerimureke

25.1.2017
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Broilerimureke

Murekkeesta tulee mehevä, kun kypsennät sen uunipellillä vesihauteessa.

Ainekset

6 annosta
1 800 g broilerin jauhelihaa
2 100 g parmesaaniraastetta
3 1 iso sipuli
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 dl ranskankermaa
6 1 dl vettä
7 1 dl korppujauhoja
8 1 kananmuna
9 2 tl suolaa
10 2 - 3 tl yrttimaustesekoitusta (provencal)
11 0,5 tl mustapippuria
12 3 rkl sitruunamehua
13 1 tl raastettua sitruunankuorta
Pinnalle
1 2 rkl voisulaa
2 0,5 tl paprikajauhetta
3 1 rkl korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 52 g
Proteiinia 35 g 212 g
Rasvaa 28 g 171 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 818 10910
Energiaa kcal 434 2607

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: valkosipulinkynttä

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Silppua sipuli. Kuullota sipulisilppu ja puserretut valkosipulinkynnet pehmeäksi öljytilkassa. Sekoita kaikki ainekset. Anna tekeytyä hetki. Pane taikina leivinpaperilla peitettyyn pitkulaiseen vuokaan. Sivele mureke paprikalla maustetulla voisulalla, ripottele pinnalle korppujauhoja. Kypsennä mureke vesihauteessa 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Peitä pinta löyhästi leivinpaperilla ja poista paperi paistamisen loppupuolella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5