Blinit

23.2.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Blinit

Ainekset

25 kappaletta
1 0,5 l maitoa
2 25 g hiivaa
3 2 keltuaista
4 1 rkl voisulaa tai 2 ½ rkl ranskankermaa
5 1 tl suolaa
6 3 - 4 dl tattarijauhoja
7 1 dl vehnä- tai maissijauhoja
8 2 valkuaista
9 (1-2 rkl kirkasta viinaa)
Paistamiseen
1 voita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 206 g
Proteiinia 3 g 66 g
Rasvaa 1 g 36 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 238 5947
Energiaa kcal 57 1421

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää muut aineet lukuun ottamatta munanvalkuaisia ja alkoholia. Sekoita taikina tasaiseksi ja peitä astia liinalla. Anna taikinan levätä huoneenlämmössä noin kahden tunnin ajan.Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto taikinaan. Lisää halutessasi alkoholi.Paista blini- tai ohukaispannulla mieltymyksesi mukaan joko paksuja kuohkeita tai ohuita pitsireunaisia blinejä.Tarjoa blinit kuumina venäläiseen tapaan voisulan kera tai valmista blineilletäyteitä

© SOK
Avainsanat: blinit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5