Blinit ja merelliset tahnat

20.12.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Blinit ja merelliset tahnat

Ainekset

20 kappaletta
1 3 dl maitoa
2 15 g tuorehiivaa
3 2 dl tattarijauhoja
4 1 dl vehnäjauhoja
5 0,5 tl suolaa
6 1 dl vaaleaa olutta
7 1 kananmuna
8 0,5 dl sulatettua voita
9 voita paistamiseen
Katkaraputahna
1 1 pussi (180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 1 prk (120 g) smetanaa
3 2 rkl silputtua ruohosipulia
4 1 rkl sitruunamehua
5 ripaus rouhittua mustapippuria
6 ripaus rouhittua roseepippuria
Savulohitahna
1 200 g lämminsavulohta
2 1 prk (200 g) ranskankermaa
3 1 prk (99 g/ 65 g) pieniä kapriksia
4 2 - 3 rkl silputtua tilliä
5 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 174 g
Proteiinia 5 g 105 g
Rasvaa 10 g 206 g
Kuitua 1 g 13 g
Energiaa kJ 628 12561
Energiaa kcal 150 3002

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala, Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Maidon ja hiivan sekoittaminen

1. Kuumenna maito kädenlämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva.

Muiden taikina-ainesten lisääminen

2. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut.

Valkuaisen ja keltuaisen erottelu

3. Erottele kananmunan valkuainen ja -keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.

Voin sulattaminen

4. Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan.

Kananmunan vaahdottaminen

5. Vatkaa kananmunanvalkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan.

Blinien paistaminen

6. Sulata nokare voita kuumalla pannulla ja lisää reilusti taikinaa. Paista blinit molemmin puolin keskilämmöllä kypsiksi Nosta blinit lautaselle ja tarjoa katkarapu- ja savulohitahnan kanssa.

Tahnan valmistus

Katkaraputahna: Sulata katkaravut. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Savulohitahna: Hienonna lohi. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: katkarapu savulohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5