Blinit ja mätilajitelma

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Blinit ja mätilajitelma

Herkulliset venäläiset blinit tarjoillaan voisulan kera tai erilaisilla täytteillä.

Ainekset

35 kappaletta
1 4 dl maitoa
2 2 dl kermaviiliä
3 20 g hiivaa
4 1 dl tattarijauhoja
5 2 dl vehnäjauhoja
6 2 kananmunaa
7 1 tl suolaa
Paistamiseen:
1 margariinia
Mätilajitelma:
1 100 g kirjolohenmätiä
2 100 g siianmätiä
3 100 g muikunmätiä
4 0,5 ruukku salaattia
5 1 punasipuli
6 150 g smetanaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 165 g
Proteiinia 2 g 57 g
Rasvaa 2 g 58 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 170 5934
Energiaa kcal 41 1418

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva. Vatkaa sekaan tattari- ja vehnäjauhot. Anna seoksen käydä lämpimässä paikassa noin 3 tuntia. Jos paistat blinit myöhemmin, nosta taikina jääkaappiin, jossa voit pitää sitä vaikka seuraavaan päivään saakka. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää blinitaikinaan keltuaiset, suola ja lopuksi valkuaisvaahto. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla rasvassa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä. Tarjoile blinien kanssa erilaisia mätejä, punasipulia ja smetanaa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: blinit mäti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5