Blinit ja katkarapusalsa

18.12.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Blinit ja katkarapusalsa

Blinit ovat talven suosikkiherkkuja! Katso tästä helppo bliniohje. Blinien kanssa maistuu katkarapusalsa, jossa on muun muassa punasipulia, kapriksia ja tilliä. Tarjoa blinit lämpiminä.

Ainekset

5 annosta
Taikina
1 5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 2 dl vehnäjauhoja
4 1 dl tattarijauhoja
5 2 kananmunaa
6 1 tl suolaa
Paistamiseen
1 voita
Katkarapusalsa
1 180 g katkarapuja
2 1 pieni punasipuli
3 2 rkl kapriksia
4 3 rkl hienonnettua tilliä
5 sitruunan raastettu kuori
6 1 valkosipulinkynsi
7 2 rkl oliiviöljyä
8 ripaus suolaa
9 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 163 g
Proteiinia 16 g 78 g
Rasvaa 10 g 51 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 200 6002
Energiaa kcal 287 1435

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: voita, kapriksia

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Lämmitä maito ja liuota siihen hiiva. Vatkaa joukkoon jauhot ja anna taikinan kohota tunnin ajan. Erottele munista valkuaiset ja keltuaiset. Lisää taikinaan keltuaiset ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele varovaisesti taikinan joukkoon. Paista blinit voissa ohukais- tai blinipannulla molemmin puolin. Nosta lämmitetylle tarjoiluvadille ja peitä foliolla ja säilytä 100-asteisessa uunissa tarjoiluun asti.

Valuta katkaravuista neste ja siirrä ravut kulhoon. Kuori ja hienonna sipuli ja pilko kaprikset. Lisää ne, tilli, sitruunan kuori ja raastettu valkosipuli katkarapujen joukkoon. Sekoita joukkoon öljy ja mausteet. Tarjoile katkarapusalsaa lämpimien blinien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: blinit katkarapu tattari
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5