Béarnaisekastike

22.4.2012
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Béarnaisekastike

Ainekset

4 annosta
1 200 g voita
2 1 rkl hienoksi silputtua sipulia
3 5 kokonaista mustapippuria
4 1 tl kuivattua rakuunaa
5 0,5 dl valkoviinietikkaa
6 0,5 dl vettä
7 3 kananmunankeltuaista
8 1 rkl silputtua tuoretta persiljaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Kastikkeen kuumentaminen

1. Leikkaa huoneenlämpöinen voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa sipuli, pippuri, rakuuna, etikka ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ilman kantta, kunnes nestemäärästä on puolet jäljellä.

Liemen siivilöiminen

2. Siivilöi liemi teräskulhoon ja nosta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.

Keltuaisten lisääminen

3. Lisää keltuaiset ja vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee.

Voin lisääminen

4. Lisää voi muutama kuutio kerrallaan koko ajan vatkaten.

Kastikkeen sekoittaminen

5. Kun kaikki voi on sekoittunut, nosta kulho pois kattilan päältä.

Kastikkeen maustaminen

6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa. Mausta persiljalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kananmuna muna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5