Bataattisämpylät

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattisämpylät

Ainekset

14 kappaletta
1 300 g bataattia
2 3 dl maitoa
3 0,5 pussia kuivahiivaa
4 1 tl suolaa
5 2 rkl öljyä
6 3 dl kaurahiutaleita
7 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
Päälle:
1 maitoa tai vettä
2 1 dl kauraleseitä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 31 g 434 g
Proteiinia 6 g 82 g
Rasvaa 2 g 23 g
Kuitua 3 g 45 g
Energiaa kJ 686 9608
Energiaa kcal 164 2296

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (noin 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä (huoneenlämpöiseksi). Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita hiiva noin desiin vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki, jaa se 14 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele maidolla tai vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: bataatti sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5