Bataattifalafelit

25.1.2017
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Bataattifalafelit

Tarjoa jäähtyneinä salaatin ja jogurttikastikkeen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g bataattia
2 1 prk (280 g) kikherneitä
3 1 tl suolaa
4 2 tl juustokuminaa
5 2 tl jauhettua korianteria
6 2 valkosipulinkynttä
7 0,5 sitruunan mehu
8 1,5 dl (täysjyvä)vehnäjauhoja
9 2 rkl oliiviöljyä
Pinnalle
1 1 dl korppujauhoja tai seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 206 g
Proteiinia 14 g 58 g
Rasvaa 17 g 69 g
Kuitua 10 g 40 g
Energiaa kJ 1 756 7025
Energiaa kcal 420 1679

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja paloittele bataatti. Kypsennä mikrossa 8–10 minuuttia. Huuhtele kikherneet siivilässä. Jauha bataatti ja kikherneet monitoimikoneessa. Lisää muut aineet ja pyöräytä sileäksi. Tee taikinasta kostutetuin käsin noin 20 palloa. Pyörittele pallot korppujauhoissa tai siemenissä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5