Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Baskimaan juustokakku

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Baskimaan juustokakku hurmaa maullaan ja helppoudellaan. Se eroaa tavallisesta juustokakusta niin, ettei siinä ole lainkaan pohjaa, ja sen pinnan annetaan paahtua karamellimaiseksi.

Ainekset

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
maissitärkkelystä tai perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa

Lisäksi

kirsikkahilloa tai marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Rypistä leivinpaperi, avaa se ja asettele irtopohja- tai kakkuvuokaan (halkaisija noin 20 cm). Rypistäminen auttaa asettelemaan paperin helpommin. Paperiin saa jäädä taitoksia, sillä kakkuun syntyvät rypyt kuuluvat asiaan.

2

Vatkaa tuorejuusto ja sokeri sähkövatkaimella sileäksi. Sekoita munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi.

400 g
(2 rs) maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 dl
sokeria
3 kpl
kananmunaa
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
2 rkl
maissitärkkelystä tai perunajauhoja
2 tl
vaniljasokeria
1/2 tl
suolaa
3

Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti. Pinta saa tummua, mutta ei kuitenkaan palaa.

4

Jäähdytä juustokakku huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten tekeytymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Tarjoa kirsikkahillon tai marjojen kanssa.

kirsikkahilloa tai marjoja
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.1.2024
|
Muokattu: 30.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

293

1226

21,4 g

12,5 g

16,5 g

15,3 g

8,9 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

kirsikkahilloa tai marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli