Banoffee

19.8.2014
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Banoffee

Ainekset

7 annosta
Pohja:
1 0,5 pakettia keksejä (esim. Bastogne)
2 50 g voita tai margariinia
Täyte:
1 1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 2 banaania
3 2,5 dl vispikermaa
4 2 tl vaniljasokeria tai vaniljatangon siemeniä
5 1 - 2 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 211 g
Proteiinia 2 g 15 g
Rasvaa 24 g 165 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 1 433 10029
Energiaa kcal 342 2397

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: makeutettua kondensoitua maitoa

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Murusta keksit (säästä hieman muruja koristeluun). Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini ja sekoita ainekset tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 20 cm irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperiympyrällä tai laita pelkät vuoan reunat suoraan tarjoiluvadille. Ripottele keksinmurut vuoan pohjalle ja painele tasaiseksi. Laita halutessasi hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Laita makeutettu kondensoitu maito isoon kulhoon ja lämmitä mikroaaltouunissa puoliteholla minuutti kerrallaan noin 5–6 minuuttia välillä sekoitellen, kunnes se sakenee. Levitä kondensoitu maito keksipohjan päälle. Viipaloi päälle toinen banaani.

Vaahdota kerma ja mausta vaniljalla ja sokerilla. Levitä kerma banaaniviipaleiden päälle ilmavasti.

Irrota banoffee vuoasta veitsellä pyöräyttäen. Nosta vuoan reunat pois. Viipaloi päälle toinen banaani ja ripottele päälle keksinmuruja.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
Avainsanat: banaani keksi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...