Avokado-kurkkukeitto ja grillatut katkaravut

23.6.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Avokado-kurkkukeitto ja grillatut katkaravut

Ainekset

4 annosta
1 1 kpl kurkkua
2 2 avokadoa
3 0,5 dl purjoa
4 1 dl ruokajogurttia
5 3 rkl limetinmehua
6 3,5 dl vettä
7 1 maustemitta chiliä
8 0,5 tl suolaa
9 0,25 tl pippuria
10 foliota
11 200 g katkarapuja
12 0,5 tl currya
13 2 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 14 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 14 g 57 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 768 3073
Energiaa kcal 184 735

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese kurkku ja purjo. Halkaise avokadot ja poista siemenet ja kuori ne tai koverra sisus lusikalla irti. Soseuta monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa 4 dl kurkusta, 1 1/2 avocadoa, purjo, jogurtti, limetinmehu, ja 1 rkl korianteria. Lisää vesi, mausta suolalla, chilijauheella ja pippurilla. Sekoita keitto kuohkeaksi. Kuutioi loppu avocado ja kurkku ja lisää keittoon. Jäähdytä keitto jääkaapissa.Sulata ja valuta katkaravut. Sekoita curryn kanssa ja nosta folion päälle. Muotoile foliosta nyytti ja nosta grilliin. Grillaa n. 10 minuuttia ja tarjoile kylmän avocado-currykeiton kanssa. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria.0705

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: avokado katkarapu kurkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5