Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Aurinkoinen persikkakakku

Fork and knife
12 Palaa
Valmista helppo, suussasulava juustokakku persikkasoseesta ja rahkasta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.

Ainekset

Pohja

200 g
Kaurakeksejä
100 g
Margariinia
1 tl
Vaniljasokeria

Täyte

5 kpl
Liivatelehteä
2 1/2 dl
Vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) maustamatonota tuorejuustoa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)
1 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
1/2 dl
Sitruunamehua

Kiille

4 kpl
Liivatelehtä
1/2 dl
Sitruunamehua
3 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)

Koristeluun

Esim. minttua, marjoja, karamelleja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Murskaa keksit. Sulata margariini. Sekoita ja mausta vaniljasokerilla.

200 g
Kaurakeksejä
100 g
Margariinia
1 tl
Vaniljasokeria
2

Painele seos suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun vuokaan (18 x 25 cm) tai pyöreään (24 cm) irtopohjavuokaan.

3

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

5 kpl
Liivatelehteä
4

Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettu sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.

2 1/2 dl
Vispikermaa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
200 g
(1 pkt) maustamatonota tuorejuustoa
1 1/2 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
2 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)
1 kpl
Sitruunan kuori raastettuna
5

Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.

1/2 dl
Sitruunamehua
5 kpl
Liivatelehteä
6

Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yön yli.

7

Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.

4 kpl
Liivatelehtä
1/2 dl
Sitruunamehua
3 dl
Persikkasosetta (esim. bonne)

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

350

1465

21,3 g

11,3 g

30,6 g

24,8 g

1,1 g

7,6 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Sitruunan kuori raastettuna,

Esim, minttua, marjoja, karamelleja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli