Aurinkoinen persikkakakku

15.3.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aurinkoinen persikkakakku

Valmista helppo, suussasulava juustokakku persikkasoseesta ja rahkasta. Rapeassa keksipohjassa maistuvat kaura ja vanilja.

Ainekset

12 palaa
Pohja
1 200 g kaurakeksejä
2 100 g margariinia
3 1 tl vaniljasokeria
Täyte
1 5 liivatelehteä
2 2,5 dl vispikermaa
3 1 prk (250 g) maitorahkaa
4 1 paketti (200 g) maustamatonota tuorejuustoa
5 1,5 dl sokeria
6 2 tl vaniljasokeria
7 2 dl persikkasosetta (esim. Bonne)
8 1 sitruunan kuori raastettuna
9 0,5 dl sitruunamehua
Kiille
1 4 liivatelehtä
2 0,5 dl sitruunamehua
3 3 dl persikkasosetta (esim. Bonne)
Koristeluun
1 esim. minttua, marjoja, karamelleja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 335 g
Proteiinia 2 g 24 g
Rasvaa 14 g 162 g
Kuitua 1 g 12 g
Energiaa kJ 1 018 12221
Energiaa kcal 243 2921

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: liivatelehteä

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Murskaa keksit. Sulata margariini. Sekoita ja mausta vaniljasokerilla.
  2. Painele seos suorakaiteen muotoiseen, leivinpaperoituun vuokaan (18 x 25 cm) tai pyöreään (24 cm) irtopohjavuokaan.
  3. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit, persikkasose ja raastettu sitruunan kuori kermavaahdon joukkoon.
  5. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon, koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle.
  6. Peitä vuoka foliolla ja hyydytä jääkaapissa yön yli.
  7. Valmista kiille. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi. Purista liivatteista vesi ja sulata ne kuumennettuun sitruunamehuun. Sekoita persikkasoseen joukkoon. Kaada hieman jäähtynyt seos kakun pinnalle. Anna hyytyä jääkaapissa 1–2 tuntia. Irrota vuoasta ja koristele.

Vinkki: Saat kakusta gluteenittoman käyttämällä makeita gluteenittomia keksejä.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5