Aprikoosi-mantelimarengit

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Aprikoosi-mantelimarengit

Ainekset

4 annosta
1 1 prk (420 g) säilykeaprikooseja
2 3 kananmunaa
3 1,5 dl sokeria
4 100 g (2,5 dl) mantelijauhetta
5 tomusokeria koristeluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 45 g 179 g
Proteiinia 12 g 49 g
Rasvaa 18 g 71 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 1 635 6541
Energiaa kcal 391 1563

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta aprikoosit ja levitä ne voideltuun torttuvuokaan. Erota keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon mantelijauhe. Vatkaa valkuaiset ja loppu sokeri erikseen kovaksi vaahdoksi ja kääntele keltuaisseokseen. Levitä taikina aprikoosien päälle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä hiukan ja seulo pinnalle tomusokeria. Tarjoa lisänä jäätelöä tai kermavaahtoa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: aprikoosi manteli marenki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5