Appelsiinikeitto ja lumimuna

18.1.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiinikeitto ja lumimuna

Lumimuna eli vedessä keitetty valkuaisvaahtopallo viimeistelee appelsiinikeiton. Katso appelsiinikeiton ja lumimunan ohjeet. Viimeistele jälkiruoka-annokset paahdetuilla mantelilastuilla.

Ainekset

6 annosta
1 1 l appelsiinimehua
2 0,75 dl sokeria
3 4 rkl perunajauhoja
4 2 appelsiinia
Lumimunat
1 2 kpl kananmunan valkuaista
2 4 rkl sokeria
3 1 l vettä
Pinnalle
1 4 rkl mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 278 g
Proteiinia 3 g 17 g
Rasvaa 2 g 13 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 935 5608
Energiaa kcal 223 1340

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Brunssi
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja perunajauhot. Kiehauta sekoittaen. Siirrä jäähtymään. Kuori appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja sekoita kiisseliin. Jaa kiisseli tarjoiluastioihin. Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

Kiehauta vesi laakeassa kattilassa. Nosta valkuaisvaahdosta kahden lusikan avulla kananmunan muotoisia nokareita hiljalleen poreilevaan veteen. Kypsennä palloja kaksi minuuttia kummaltakin puolelta. Nosta pallot talouspaperin päälle. Aseta lumimunat jäähtyneiden kiisselien päälle. Paahda kuivalla pannulla mantelilastuja koristeeksi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5