Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike

23.3.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiini-pähkinäjäädyke ja mangokastike

Valmista appelsiini-pähkinäjäädykkeen mangokastike helposti säilykemangosta. Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua.

Ainekset

8 annosta
1 1 l appelsiini-vaniljajäätelöä, esim. Tiikeri
2 1 dl pistaasipähkinöitä
3 0,5 dl rusinoita
Mangokastike
1 1 prk (425/225 g) säilykemangoa
2 1 limetti

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 160 g
Proteiinia 5 g 41 g
Rasvaa 11 g 91 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 852 6812
Energiaa kcal 204 1628

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Avaa jäätelö kulhoon pehmenemään. Kuori ja rouhi pähkinät. Notkista jäätelö ja sekoita joukkoon pähkinät ja rusinat. Siirrä seos kakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla ja jäädytä pakastimessa vähintään neljä tuntia tai yön yli.

Valuta mangot, säästä liemi. Siirrä mangot kulhoon ja raasta joukkoon pestyn limetin kuori. Purista joukkoon mehu. Soseuta ainekset ja notkista kastike säilykeliemellä.

Ota jäädyke huoneenlämpöön noin varttia ennen tarjoilua ja tarjoa mangokastikkeen kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jäädyke jäätelö
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5