Appelsiini-mandariinijälkiruoka

25.2.2016
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiini-mandariinijälkiruoka

Jälkiruoka on koottu sitrushedelmistä, vaniljavaahdosta ja rapeasta krokantista. Ole tarkkana krokanttia tehdessä, ettei sokeri pääse liian tummaksi ja muutu kitkeräksi.

Ainekset

4 annosta
1 2 - 3 appelsiinia
2 4 mandariinia
3 1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Mantelikrokantti
1 1 dl sokeria
2 0,5 dl manteleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 190 g
Proteiinia 6 g 23 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 5 g 21 g
Energiaa kJ 1 185 4739
Energiaa kcal 283 1133

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee mantelikrokantti. Rouhi mantelit ja pane rouhe leivinpaperin päälle. Kaada sokeri keoksi paistinpannulle. Anna sokerin sulaa hiljalleen sekoittelematta. Kun keko on lähes painunut alas, sekoita sokeria puuharukalla. Paahda sokeri vaaleanruskeaksi ja kaada se manteleiden päälle.
Anna krokantin jähmettyä ja rouhi se sitten tukevalla veitsellä. Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi ja paloittele lohkot annoskulhoihin. Paloittele päälle mandariinilohkot. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää hedelmien päälle. Lisää pinnalle krokanttirouhetta.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5