Appelsiini-karamellivanukkaat

29.12.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Appelsiini-karamellivanukkaat

Appelsiini sopii myös jälkiruokiin. Appelsiini-karamellivanukkaiden annetaan olla jääkaapissa yön yli ennen tarjoilua.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl kuohukermaa
2 2 dl appelsiinimehua
3 1 appelsiinin kuori
4 2 kananmunaa
5 2 kananmunan keltuaista
6 1 dl sokeria
Sokeriliemi
1 1 dl sokeria
2 0,5 dl kiehuvaa vettä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 49 g 196 g
Proteiinia 6 g 25 g
Rasvaa 23 g 91 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 789 7157
Energiaa kcal 428 1710

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Hedelmät
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista sokeriliemi. Mittaa sokeri kuivalle, kylmälle pannulle. Kuumenna hiljalleen kunnes sokeri paahtuu ruskeaksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Keitä hetki kunnes seos on tasaisen siirappimaista. Jaa seos välittömästi uuninkestävien annoskulhojen pohjalle. Toimi ripeästi, koska sokeri jähmettyy nopeasti. Varo polttavaa sokeria.

Mittaa kerma ja appelsiinimehu kattilaan. Raasta joukkoon pestyn appelsiinin kuori. Kiehauta liemi. Sekoita kulhossa munat, keltuaiset ja sokeri. Valuta joukkoon höyryävä kerma-mehuliemi samalla sekoittaen. Jaa seos kulhoihin sokerin päälle.

Nosta kulhot korkealaitaiseen uunivuokaan: Täytä vuoka kuumalla vedellä niin, että vesi ulottuu noin puoliväliin kulhoja. Kypsennä vanukkaita 150-asteisessa uunissa tunnin ajan. Ota vuoat vesihauteesta ja anna jäähtyä. Peitä kelmulla ja anna jäähtyä peitettynä yön yli jääkaapissa. Irrota vanukkaiden reunat vuoista veitsellä ja kumoa vanukkaat lautasille.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5