Apinapojan banaani-suklaakakku

25.1.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Apinapojan banaani-suklaakakku

Ainekset

8 annosta
Pohja:
1 1 paketti (150 g) suklaapikkuleipiä (joissa maitosuklaata ja tummaa suklaata)
2 50 g margariinia
Täyte:
1 3 banaania
2 400 g maustamatonta tuorejuustoa
3 2 dl pähkinäsuklaalevitettä
4 1,5 dl tomusokeria
5 1 tl vaniljasokeria
6 2 dl kuohukermaa
7 5 liivatelehteä
8 3 rkl vettä
Päälle:
1 kinuskikastiketta, suklaakastiketta, lakritsi- ja muita karamellejä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 33 g 263 g
Proteiinia 7 g 56 g
Rasvaa 24 g 193 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 1 575 12599
Energiaa kcal 376 3011

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vuoraa irtopohjakakkuvuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään ja painele vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Soseuta banaanit esimerkiksi sauvasekoittimella. Sekoita sose, tuorejuusto ja maitosuklaalevite keskenään kulhossa. Mausta sokereilla. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Purista liivatelehdet vedestä. Kiehauta 2 rkl vettä kattilassa ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Sekoita. Kaada täyte pohjan päälle ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoastaan. Leikkaa lakumatosta ohuita nauhoja, joilla muotoilet kakkuun apinan kasvot. "Väritä" suklaa- ja kinuskikastikkeella. Pilko karamelleja apinan korviksi, silmiksi ja nenäksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5