Ananaskääretorttuleivos

26.4.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Ananaskääretorttuleivos

Ainekset

6 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeria
3 4 rkl vehnäjauhoja
4 1 rkl perunajauhoja
5 3 rkl kaakaojauhetta
6 2 rkl kookoshiutaleita
7 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 2 prk ananaspaloja omassa liemessään
2 2 dl säilykeananasten lientä
3 1 dl sokeria
4 2 keltuaista
5 1,5 rkl perunajauhoja
6 100 g maitorahkaa
Koristeluun:
1 kermavaahtoa, hedelmiä, marjoja

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, kaakao, kookoshiutaleet ja leivinjauhe ja sekoita keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi munavaahtoon. Levitä taikina pellille kevyesti voidellun leivinpaperin päälle tasaiseksi suorakaiteeksi. Kypsennä noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis kääretorttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä. Valuta 2 purkkia ananaspaloja liemestään, ota liemi talteen. Soseuta ananaspalat. Mittaa ananasliemi, sokeri, keltuaiset ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli suurustuu. Anna hautua hetki ja jäähdytä sitten hieman. Lisää ¼ ananassoseesta ja vatkaa sileäksi. Lisää maitorahka kiisseliin. Levitä loput ananassoseesta torttupohjalle ja sen jälkeen ananaskiisseli. Kääri rullalle. Leikkaa kääretortusta leivospaloja ja koristele ne kermavaahdolla, hedelmillä tai marjoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5