Äidin lihapullakastike

10.10.2006
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Äidin lihapullakastike

Ainekset

6 annosta
1 500 g paistijauhelihaa
2 3 rkl korppujauhoja
3 2 dl kermaa tai vettä
4 1 muna
5 1 tl suolaa
6 2 tl oreganoa
7 0,5 tl rouhittua mustapippuria
Kastike
1 1 sipuli
2 1 valkosipulinkynsi
3 2 tl öljyä
4 500 g valmista paseerattua tomaattia
5 2 rkl HP-kastiketta
6 1 lihaliemikuutio
7 1 rkl fariinisokeria
8 2 dl vettä
9 2 tl basilikaa
10 0,5 tl rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 60 g
Proteiinia 21 g 125 g
Rasvaa 11 g 68 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 951 5708
Energiaa kcal 227 1364

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita korppujauhot kulhossa kerman tai veden kanssa ja anna turvota hetken aikaa. Lisää jauheliha, muna sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin pyöreitä pullia. Paista lihapullat kypsiksi joko paistinpannulla tai uunissa 225 asteessa 10—12 minuuttia.Valmista kastike.Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi ja kuullota niitä hetken aikaa öljyssä. Lisää pannulle tomaattisose, HP-kastike, lihaliemikuutio, sokeri ja vesi. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 20—25 minuuttia. Mausta kastike basilikalla ja rouhitulla mustapippurilla.Lisää lihapullat kastikkeeseen ja anna niiden hetken aikaa lämmetä. Tarjoile lihapullakastike spagetin tai perunoiden kanssa.

© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5