Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyhtökaurakäristys

timer-icon15 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Nyhtökaurasta valmistuu vartissa vegaaninen vaihtoehto poronkäristykselle. Tarjoa vartissa valmis kasviskäristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Ainekset

240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2 1/2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

1 kpl
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää nyhtökaura ja ruskista hetki. Lisää vesi, liemikuutio ja mausteet. Kuumenna ja anna kiehua, kunnes osa nesteestä on haihtunut.

240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
2 1/2 dl
vettä
1/2 kpl
kasvisliemikuutiota
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/2 tl
suolaa
3

Tarjoa käristys perunamuusin ja puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki: Vegaanisen perunamuusin ohjeen löydät täältä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 19.7.2023
|
Muokattu: 19.7.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

328

1373

13,5 g

1,5 g

12,0 g

1,0 g

3,5 g

37,5 g

4,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli