Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulukinkku hunaja-sinappikuorrutuksella

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
20 Annosta
Fork and knife
20 Annosta
Viimeistele joulukinkku herkullisella hunaja-sinappikuorrutuksella ja rapealla hapankorppumurulla.

Ainekset

1 kpl
(5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste)

Kuorrutus

55 g
(1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua)
4 rkl
sinappia (esim. dijoninsinappia)
1 1/2 rkl
hunajaa

Lisäksi

1 kpl
paistopussi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna pakastetun kinkun sulaa pakkauksessaan jääkaapissa noin 3 vuorokautta.

1 kpl
(5 kg) luuton juhlakinkku (pakaste)
2

Ota kinkku huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista, työnnä sen keskelle paistolämpömittari ja anna sisälämpötilan nousta noin 10 asteeseen.

3

Poista lämpömittari ja muovikääre ja laita kinkku verkkoineen kamarapuoli ylöspäin paistopussiin syvälle uunipellille. Sulje pussi ja leikkaa pieni ilmareikä pussin yläkulmaan. Työnnä lämpömittari pussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan.

1 kpl
paistopussi
4

Paista 100–125 asteisessa uunissa 75–80 asteen sisälämpöön. Aikaa kuluu noin 60–70 min/kg. 75-asteisena kinkku on mehukkaan kypsä ja 80-asteisena mureampaa.

5

Anna kinkun jäähtyä 15–20 minuuttia. Poista pussi ja ota liemi halutessasi talteen kastiketta varten. Poista verkko, nahka ja osa silavasta.

6

Valmista kuorrutus. Jauha hapankorput muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa. Sekoita sinappi ja hunaja. Levitä hunaja-sinappi ja ripottele korppumuru kinkun pinnalle. Ruskista 250 asteessa 5–10 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin.

55 g
(1 dl) hapankorppumurua (noin 6 hapankorppua)
4 rkl
sinappia (esim. dijoninsinappia)
1 1/2 rkl
hunajaa
Miltä maistui?(6 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.11.2021
|
Muokattu: 11.11.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

30

125

1,1 g

0,3 g

3,5 g

1,7 g

0,5 g

1,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl paistopussi.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli