Yhteishyvän muuttumisleikki: Äidin ja pojan uusi tyyli

18.3.2016
8 arviota

Anni ja Luukas viettivät päivän Yhteishyvän muuttumisleikissä. Helsingin Sokoksesta äidille ja pojalle löydettiin tyylikkäät asut – ja kaivattua suurkaupungin sykettä.

Kaupungin syke saa kaksikon syttymään. Erityisesti Anni Pasila, 54, ja Luukas Vesalainen, 18, rakastavat suurkaupunkeja. Kuten Lontoota, jonne he haluavat matkustaa yhä uudelleen.

Tänään ilta tummuu kuitenkin Helsingissä. Äiti ja poika ovat viettäneet päivän Yhteishyvän muuttumisleikissä. Nyt on aika nauttia uudesta tyylistä ja heille loihditusta illallisesta. Ehkäpä tässä kattokruunujen alla ja lempeän jazzin soidessa taustalla on ripaus suurkaupungin sykettä?

Vakuutussihteerinä työskentelevä Anni ja lukiolainen Luukas saapuivat muuttumisleikkiin Kouvolasta. Kahdestaan asuvan äidin ja perheen kuopuksen talouteen kuuluu myös yksi karvakuono, labradorinnoutaja Mila. Sisarussarjan vanhimmat, Lassi ja Leeni, ovat lentäneet pesästä, ja Anni on saanut syliinsä jo ensimmäisen lapsenlapsensakin.

"Luukas saa ajokortin tänä keväänä, joten arki-iltani vapautuvat hänen kuskaamisesta urheiluharrastuksiin. Pääsen lenkkeilemään Milan kanssa entistä enemmän", Pasila iloitsee
uuden elämänvaiheen kynnyksellä.

Siksi hän toivoikin saavansa aikuisen naisen meikkausvinkkejä ja helppoja ideoita hiusten laittoon. Tehtävälistalla oli myös monikäyttöisen, mutta tyylikkään mekon löytäminen.

Komea ja raamikas Luukas Vesalainen puolestaan kaipasi ohjeita siistien ja nuorekkaiden vaatteiden valintaan. Tyyli on jo hanskassa, mutta ammattilaisten vinkkejä tarvitaan istuvuuden varmistamiseksi. Painimolskit ja jalkapallokentät ovat jättäneet jälkensä.

"On ollut vähän haastavaa löytää oikeankokoisia ja -mallisia vaatteita", lihaksikas nuorimies sanoo.

Kurkista olla olevista kuvista, millainen tyyli parivaljakolle loihdittiin Helsingin Sokoksessa ja minne ilta vei.

Näin uusi tyyli syntyi

Harmaaseen taittava mekko

Värit kohdilleen. "Yllätyin todella, miten hyvältä harmaaseen taittava roosa
näyttää päälläni. Värinä en olisi sitä itse osannut valita, mutta Sadun suositus osui todella nappiin", Anni Pasila riemuitsee Sokoksen pukeutumisneuvoja Satu Tapolan vinkeistä. Annin asu: Mekko, 199 €. Tiger of Sweden. Neuletakki, 239 €. Tiger of Sweden.

Kaunis, mutta ei ehkä Annille. Sokoksen sovituspalvelussa Anni pääsee kokeilemaan mekkoja. Oranssi on pitkään ollut hänen lempivärinsä, mutta pukeutumisneuvoja Satu Tapola rohkaisee kokeilemaan myös muita värejä. "Valkopohjaisen mekon kuosi on kaunis, mutta kookkaat kuviot ovat erittäin sirolle Annille liian massiivisia. Kuosin koko on hyvä valita oman kehotyypin mukaan", ammattilainen neuvoo. Annin asu: Mekko, 99,95 €. Derhy. Jakku, 59,95 €. Derhy.  

Tyylikkäästi pikkutakissa. Luukas sovittaa Sokoksen pukeutumisneuvoja Antti-Johan
Kettusen suosittelemana rohkeasti erityylisiä asuja. Tänä keväänä kumpikin mies pukisi
ylleen nuorekkaan pikkutakin ja kaularusetin. Luukaksen asu: Bleiseri, 429 €. Tiger of Sweden. T-paita, 69 €. Tiger of Sweden. Farkut, 100 €. J. Lindeberg. 

Hyvin istuva. "Tyylini on kokeileva ja pukeudun aina tilanteen mukaan. Vaatteiden valitsemisessa minulla ei ole tyylin puolesta vaikeuksia, mutta oikean koon ja istuvuuden löytämiseen pukeutumisneuvojien apu oli erittäin tervetullutta", Luukas kertoo kuvausten aikana. Luukaksen asu: Liivi, 119 €. Turo. Paita, 99,99 €. Denim & Supply. 5-taskuhousut, 89,95 €. Makia. Kengät, 99,95 €. Camel Active. 

Lyhyeen sopivat laineet. Salon Klipsin Iira Malmberg värjää Annin hiukset ja tekee niihin suoristusraudalla laineita. "Hiusten muotoilussa kannattaa rohkeasti kokeilla vain tietyn osion käsittelemistä. Näin käsittely käy nopeasti ja tyyli pysyy nuorekkaana", Malmberg vinkkaa.

Pientä pintaehostusta. Salon Klipsin Iira Malmberg leikkaa Luukaksen hiukset toiveiden mukaan. 

Aikuisen naisen meikkivinkit. Anni saa kasvoilleen hillityn meikin, mutta katseeseen annetaan intensiivisyyttä muutamalla ripsitupsulla. Samalla Make Up Storen Roosa Keskitalo antaa Annille meikkivinkkejä. "Aikuisen naisen meikissä tärkeintä on huolellinen, mutta ei liian peittävä pohja. Varjostukset tehdään mattamaisella aurinkopuuterilla ja rajaukset häivytetään pehmeästi."

Kulmat kuntoon. Make Up Storen Roosa Keskitalo pistää kulmat ojennukseen värittömällä kulmavahalla ja antaa vinkin poskessa olevan arven häivyttämiseksi. "Tulevissa ylioppilaskuvissani voisi olla hyvä idea häivyttää jääkiekosta poskipäähän jäänyt arpi. Meikkipuikolla sen pystyisi tekemään jopa itse", Luukas innostuu.

Ilta herkutellaan Kappelissa

Muuttumispäivän päätteeksi Luukas Vesalainen saattelee elegantiksi kaunottareksi sukeutunutta äitiään kavaljeerin elkein illalliselle ravintola Kappeliin.

"Mukavaa, kun äitiä hemmotellaan. Hän hoitaa yleensä kaiken kotona, mutta pyrin auttamaan ainakin ruoanlaitossa."

Esplanadin puistossa sijaitseva Kappeli on auki ympärivuotisesti. Pöytävaraus kannattaa tehdä ajoissa, varsinkin juhlapyhäksi, kuten äitienpäiväksi. Terassi aukeaa viimeistään vapuksi. Varaa pöytä ja katso tapahtumat: kappeli.fi. 

Lempiasut yllä

Luukas ja Anni saivat valita muuttumisleikin päätteeksi itselleen yhdet asukokonaisuudet Helsingin Sokoksesta. Luukakselle löytyi pikkutakki, kuvioitu kauluspaita ja kauluspaidan tehostevärinen rusetti. Anni viehättyi sirosti kuvioidusta mekosta ja hänelle täydellisen värisestä neule-takista. Mekko taipuu moneen, aivan kuten Anni päivän aluksi haaveili. "Mekosta saa juhlavan, kun sen yhdistää jakkuun tai ohueen huiviin. Arkikäyttöön puen sen kanssa moottoripyörähenkisen nahkatakin ja peittävämmät sukkahousut."

Luukaksen ja Annin asut: Yhdistelmätakki, 299 €. Turo. Paita, 69,95 €. Venti. Farkut, 105 €. J. Lindeberg. Rusetti, 19,95 €. Matex. Kengät, 119 €. Vagabond. Mekko, 179 €. Tiger of Sweden. Neuletakki, 239 €. Tiger of Sweden. Laukku, 105 €. Filippa K. Korut, Snö of Sweden. Kengät, 155 €. Högl. 

Ja vielä kauniille unille

Sokos Hotels lahjoitti Annille ja Luukakselle pitkän päivän päätteeksi hotelliyön. Varaa myös itsellesi hyvät yöunet osoitteesta sokoshotels.fi.

Kokeile itse Sokoksella!

Sokoksen sovituspalvelu on maksuton, eikä velvoita ostamaan. Pukeutumisneuvojat osaavat suositella jokaiselle yksilöllisesti parhaat mahdolliset värit ja istuvuuden. Varaa aika etukäteen puhelimitse omasta Sokoksestasi tai verkossa osoitteessa Sokos.fi.

Make Up Store -shopeista Sokoksissa voit varata henkilökohtaisen tai ryhmämeikkauskurssin tai ajan ammattilaiselle, joka loihtii sinulle toiveidesi mukaisen päivä- tai iltameikin. Meikkauspalvelut alkaen 29 euroa.

Salon Klipsi on koko perheen parturi-kampaamo, joka tarjoaa ajankohtaisimmat trendit hiusmuotoilussa ja hiusten hoidossa. Liikkeet sijaitsevat Sokos-tavaratalojen, Emotion-kauneuskeskusten ja Prismojen yhteydessä. Palvelut kerryttävät Bonusta. Tutustu Salon Klipsiin.

Kuvausjärjestelyt
Vaatteet ja sovituspalvelu Sokos Helsinki
Meikki ja hiukset Roosa Keskitalo, Make Up store ja Iira Malmberg, Salon Klipsi
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5