Rairuohon kasvatusideat

22.2.2013
0 arviota
Rairuohon kasvatus

Pääsiäisen kunniaksi kasvatetaan oma tilkku keväistä nurmikkoa rairuohosta. Tässä viisi uutta ideaa: kokeile vaihteeksi istuttaa rairuoho kahvikuppiin tai viinilasiin!

Rairuoho muodostaa parhaimmillaan tasaisen, sametinpehmeän nurmen istutusastiaan.

Siementen itäminen kestää 3–5 päivää. Viimeistään viikon kuluttua ruohoa täytyy jo leikata lyhyemmäksi. Muista pitää multa kosteana, jotta kevätnurmi ei kuihdu.

Asetilla

Mummolan vanha, koristeellinen kahvikuppi ja asetti ovat mainio paikka rairuoholle. Jos pelkäät, että kupin lasitus kärsii puutarhan alustana, valitse sopiva kuppi vaikkapa kirpputorilta. Tämä ruusukuvioinen kuppipari maksoi kirppiksellä 80 senttiä.

Malja keväälle

Miksi ruohon pitäisi aina kasvaa ulos astiasta? Viinilasiin istutettu rairuoho jää kauniisti lasin sisään ja näyttää tyylikkäältä pääsiäispöydän kattauksessa.

Vihreää, vihreää

Pieneen Mariskooliin mahtuu hyvin multa ja rairuoho. Omenanvihreä malja on valittu sävy sävyyn ruohonvihreän kanssa.

Jalustalla

Jalallinen kakkuvati on näyttävä ja uljas paikka tasaiselle ruohomatolle. Pienen kakkuvadin reunat pitävät multakerroksen paikoillaan.

Pääsiäisyllätys

Aitoon munankuoreen voi myös istuttaa pienen rairuohomättään. Käsittele kuorta varoen, sillä se voi olla kukkaruukkuna hauras.

Kun kasvatat rairuohoa...

  • istutukseen riittää ohut kerros kukkamultaa
  • kastele multa ja ripottele tasainen kerros siemeniä
  • peitä siemenet kevyellä multakerroksella
  • pidä itämiseen asti astian päällä muovikelmua.
Teksti
Kuvat Ilona Savitie
Avainsanat: askartelu pääsiäinen
Arvioi artikkeli

Sisustustuotteita ja astioita saatavilla Prismoista, ja Sokoksista. Rairuohon siemeniä saatavilla Prismoista, Kodin Terroista, S-Puutarhoista, S-marketeista, Saleista ja Alepoista. Valikoimat vaihtelevat myymälöittäin.

Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5