Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vaniljainen marjapiirakka

Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Valmista ihana vaniljainen marjapiirakka pakastemarjoista. Voit halutessasi käyttää myös muita kuin kuningatarmarjoja.

Ainekset

150 g
Margariinia
1 1/2 dl
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 kpl
Kananmuna

Täyte

3 dl
Vaniljajogurttia
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Sokeria
300 g
Pakastekuningatarmarjoja
2 rkl
Perunajauhoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa tunnin ajan. Sekoita jogurtti, munat ja sokeri. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halk. 24 cm). Painele taikina pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä. Sekoita perunajauhot jäisiin marjoihin. Levitä 1/3 marjaseoksesta piirakan pohjalle. Valuta päälle jogurttiseos ja levitä päälle loput marjat. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Arto Vuohelainen
Julkaistu: 22.3.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

299

1251

12,0 g

3,4 g

40,4 g

24,0 g

1,7 g

5,7 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli