Valkosuklaa-karpalopannacotta

Nappaa talteen!
Pannacotta on klassikkojälkiruoka. Voit tehdä valkosuklaapannacotan valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä. Pannacotan päälle tuleva karpalokiille syntyy helposti ja nopeasti, mutta varaa kiilteen tehtyäsi jälkiruoka-annoksille muutama tunti hyytymisaikaa.
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | maitoa |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 1 kpl | liivatelehti |
| 2 dl | pakastekarpaloita |
| 1 dl | vettä |
- 1.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja maito. Sulata ja sekoita joukkoon suklaa ja puristetut liivatteet. Jaa seos laseihin.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
Valmista kiille. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Keitä karpaloita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjaseos siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi. Liuota joukkoon liivate. Jäähdytä noin 5 minuuttia.
Lusikoi kiille vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
Valkosuklaa-karpalopannacotta
Pannacotta on klassikkojälkiruoka. Voit tehdä valkosuklaapannacotan valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä. Pannacotan päälle tuleva karpalokiille syntyy helposti ja nopeasti, mutta varaa kiilteen tehtyäsi jälkiruoka-annoksille muutama tunti hyytymisaikaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | liivatelehteä |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | maitoa |
Pinnalle | |
| 1 kpl | liivatelehti |
| 2 dl | pakastekarpaloita |
| 1 dl | vettä |
Valmistus
- 1
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja maito. Sulata ja sekoita joukkoon suklaa ja puristetut liivatteet. Jaa seos laseihin.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.
Valmista kiille. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Keitä karpaloita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjaseos siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi. Liuota joukkoon liivate. Jäähdytä noin 5 minuuttia.
Lusikoi kiille vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.
Ravintosisältö
300
Energiaa kcal
1253
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
300
Energiaa kcal
1253
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
9,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
19,0 g
Hiilihydraatteja
17,5 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, Liivatelehti, 1 dl Vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























