Valkosuklaa-karpalopannacotta

Pannacotta on klassikkojälkiruoka. Voit tehdä valkosuklaapannacotan valmiiksi jo herkutteluhetkeä edeltävänä päivänä. Pannacotan päälle tuleva karpalokiille syntyy helposti ja nopeasti, mutta varaa kiilteen tehtyäsi jälkiruoka-annoksille muutama tunti hyytymisaikaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 kplliivatelehteä
100 gvalkosuklaata
2 dlkuohukermaa
2 dlmaitoa

Pinnalle

1 kplliivatelehti
2 dlpakastekarpaloita
1 dlvettä

Valmistus

  1. 1

    Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Kiehauta kerma ja maito. Sulata ja sekoita joukkoon suklaa ja puristetut liivatteet. Jaa seos laseihin.

    Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai mieluiten yön yli.

    Valmista kiille. Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Keitä karpaloita vedessä muutama minuutti kunnes marjat pehmenevät. Siivilöi marjat ja painele marjaseos siivilän läpi liemeen. Kiehauta liemi. Liuota joukkoon liivate. Jäähdytä noin 5 minuuttia.

    Lusikoi kiille vanukkaiden päälle. Anna hyytyä muutama tunti jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Liivatelehteä, Liivatelehti, 1 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä