Vadelmainen unelmakääretorttu
30 min

Nappaa talteen!
Vadelmakääretorttu sisältää tuoreita vadelmia.
| Pohja | |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Täyte ja kuorrutus | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | (à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 3 dl | vadelmia |
- 1.
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.
- 2.
Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.
- 3.
Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.
Vadelmainen unelmakääretorttu
arvosana4/5
30 min
Vadelmakääretorttu sisältää tuoreita vadelmia.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | perunajauhoja |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Täyte ja kuorrutus | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 kpl | (à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja) |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | jauhettua kardemummaa |
| 3 dl | vadelmia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon ja sekoita lastalla tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.
Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.
- 2
Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle ja sirottele sille sokeria. Kumoa torttupohja paperille paistopinta alaspäin. Irrota varovasti päällimmäinen paperi.
- 3
Vaahdota kerma. Yhdistä siihen rahka, sokeri ja kardemumma. Levitä 2/3 seoksesta jäähtyneelle torttupohjalle. Ripottele päälle 2 dl vadelmia. Kääri leivinpaperin avulla rullaksi. Levitä loppu kerma-rahkaseos tortun päälle ja reunoille. Koristele vadelmilla.
Määrä Ainesosa 2 dl kuohukermaa 2 kpl (à 200 g) maustettua rahkaa (esim. sitruuna, vanilja) 1/2 dl sokeria 1/2 tl jauhettua kardemummaa 3 dl vadelmia
Ravintosisältö
229
Energiaa kcal
961
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,7 g
Hiilihydraatteja
21,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
229
Energiaa kcal
961
Energiaa kj
10,8 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,7 g
Hiilihydraatteja
21,1 g
Sokereita
1,1 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 0,5 tl Jauhettua kardemummaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























