Tropiikin suklaakakku

arvosana5/5

(2)arviota
1 Annosta

Ainekset (1 annosta)

MääräAinesosa
150 gtummaa suklaata
150 gmargariinia
5 kplkananmunaa
2 dlsokeria
2 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaakaojauhetta
2 tlleivinjauhetta

Vuokaan

margariinia
korppujauhoja

Täyte

1 dlomena- tai aprikoosihilloa
140 g(1 prk 227/140 g) ananasta
100 g(1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)

Kuorrutus

150 gtummaa suklaata
1 dlkuohukermaa
1 rklmargariinia

Pinnalle

ananaskirsikoita

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.
    1

    Sulata kattilassa rasva ja nosta syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    150 gmargariinia
    150 gtummaa suklaata
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.
    2

    Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun siitä tehty kuvio pysyy hetken pinnalla.

    MääräAinesosa
    5 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.
    3

    Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon ensin jauhoseos ja sitten jäähtynyt suklaa-rasvaseos.

    MääräAinesosa
    2 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaakaojauhetta
    2 tlleivinjauhetta
  4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.
    4

    Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjakakkuvuokaan (24 cm). Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes taikina irtoaa vuoan reunoilta. Kumoa jäähtyneenä.

    MääräAinesosa
    korppujauhoja
    margariinia
  5. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
    5

    Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Valuta säilykehedelmät ja hienonna ne veitsellä. Sekoita hedelmät hilloon. Levitä kakun väliin hillo. Peitä kakku ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

    MääräAinesosa
    1 dlomena- tai aprikoosihilloa
    140 g(1 prk 227/140 g) ananasta
    100 g(1/2 prk 425/225 g) mangoa (säilyke)
  6. Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.
    6

    Kuumenna kerma kattilassa. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja margariini. Sekoita, kunnes kuorrutus on tasaista. Anna hieman jäähtyä ja kuorruta kakku. Koristele ananaskirsikoilla.

    MääräAinesosa
    150 gtummaa suklaata
    1 rklmargariinia
    1 dlkuohukermaa
    ananaskirsikoita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: margariinia, korppujauhoja, ananaskirsikoita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä