Sipuli-juustosämpylät

Arvostele resepti
18 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
3 kplsipulia
1/2 dlvettä

Taikina:

3 dlvettä
25 ghiivaa
1 rklsokeria
1 tlsuolaa
3 dlkaurahiutaleita
7 dlvehnäjauhoja
1/2 dlöljyä

Voiteluun:

1 kplkananmuna

Pinnalle:

2 dljuustoraastetta

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipulit. Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesimäärässä. Jätä jäähtymään. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, hiutaleet, sipulit ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa käsin tai koneella. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se viipaleiksi. Nosta palat pellille ja kohota peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä