Pääsiäisboston

Raikas pääsiäisboston saa makua sitruunarahkasta. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.

Ainekset (9 annosta)

MääräAinesosa
2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 tlkardemummaa
suolaa
1 dlsokeria
1 kplkananmuna
8 dlvehnäjauhoja
75 gmargariinia

Väliin

75 gmargariinia
1 kpl(250 g) sitruunarahkaa
4 rklsokeria
1 tlkanelia
1 dlrusinoita

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

tomusokeria
valmista sokerikuorrutetta

Valmistus

  1. 1

    Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

    Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (35 x 50 cm) ohueksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja sitruunarahka. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja rusinat.

    Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 9 palaa. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa hetki ennen irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Kardemummaa, Suolaa, 1 tl Kanelia, Kananmunaa, Tomusokeria, Valmista sokerikuorrutetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä