Pääsiäisboston

Nappaa talteen!
Raikas pääsiäisboston saa makua sitruunarahkasta. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| suolaa | |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
| Väliin | |
|---|---|
| 75 g | margariinia |
| 1 kpl | (250 g) sitruunarahkaa |
| 4 rkl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | rusinoita |
| Voiteluun | |
| kananmunaa | |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
| valmista sokerikuorrutetta | |
- 1.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (35 x 50 cm) ohueksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja sitruunarahka. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja rusinat.
Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 9 palaa. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa hetki ennen irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.
Pääsiäisboston
Raikas pääsiäisboston saa makua sitruunarahkasta. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.
Ainekset (9 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | maitoa |
| 25 g | hiivaa |
| 1 tl | kardemummaa |
| suolaa | |
| 1 dl | sokeria |
| 1 kpl | kananmuna |
| 8 dl | vehnäjauhoja |
| 75 g | margariinia |
Väliin | |
| 75 g | margariinia |
| 1 kpl | (250 g) sitruunarahkaa |
| 4 rkl | sokeria |
| 1 tl | kanelia |
| 1 dl | rusinoita |
Voiteluun | |
| kananmunaa | |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
| valmista sokerikuorrutetta | |
Valmistus
- 1
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 26 cm). Kauli taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoiseksi (35 x 50 cm) ohueksi levyksi. Levitä taikinalevylle pehmeä rasva ja sitruunarahka. Ripottele pinnalle sokeria, kanelia ja rusinat.
Kääri levy rullalle. Leikkaa rullasta 9 palaa. Aseta pullat vuokaan väljästi leikkauspinta ylöspäin. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla. Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pullan jäähtyä vuoassa hetki ennen irrottamista. Koristele pinta tomusokerilla ja sokerikuorrutteella.
Ravintosisältö
444
Energiaa kcal
1860
Energiaa kj
13,9 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,9 g
Hiilihydraatteja
24,6 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
444
Energiaa kcal
1860
Energiaa kj
13,9 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
66,9 g
Hiilihydraatteja
24,6 g
Sokereita
2,7 g
Kuituja
10,6 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 25 g Hiivaa, 1 tl Kardemummaa, Suolaa, 1 tl Kanelia, Kananmunaa, Tomusokeria, Valmista sokerikuorrutetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























