Ohrainen punajuuri-possuvuoka

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gporsaan ulkofileetä
1/2 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria
1 rklöljyä
2 kpl(300 g) punajuurta
2 1/2 dlrikottuja ohrasuurimoita
7 dlkasvislientä (kuutiosta tai fondista)
1 tlkuivattua timjamia
2 dlruokakermaa
1 kpl(150 g) sinihomejuustomurua

Päälle

persiljaa tai timjamia

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha sentin paksuisiksi viipaleiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Paista fileeviipaleet kauniin värisiksi öljyssä pannulla. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi. Lado uunivuokaan vuorotellen ohrasuurimoita, punajuuriraastetta ja fileeviipaleita. Lisää kasvisliemi, timjami ja kerma. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Lisää homejuusto ja jatka kypsentämistä vielä 30–40 minuuttia. Jos pinta saa liiaksi väriä, peitä vuoka leivinpaperilla. Lisää nestettä, jos pinta kuivuu. Ripottele päälle silputtua persiljaa tai timjamia.

Ravintosisältö

624

Energiaa kcal

2612

Energiaa kj

34,5 g

Rasvaa

13,8 g

Tyydyttynyttä rasvaa

38,3 g

Hiilihydraatteja

4,8 g

Sokereita

5,0 g

Kuituja

36,0 g

Proteiinia

3,1 g

Suolaa

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Suolaa, Rouhittua mustapippuria, 1 tl Kuivattua timjamia, Persiljaa tai timjamia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä