Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Naan-leivät

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Ohuet ja pehmeät intialaiset naanleivät onnistuvat helposti kotonakin. Herkuttele naan lämpimänä raita-kastikkeen kanssa tai tarjoa leivät esimerkiksi intialaisen curryn lisukkeena.

Ainekset

2 dl
Maitoa
2 dl
maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
7 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva nesteeseen, lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan, lisää öljy ja vaivaa noin 5 minuuttia. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi.

2 dl
Maitoa
2 dl
maustamatonta jogurttia (esim. turkkilaista)
25 g
Hiivaa
1 tl
Suolaa
2 tl
Sokeria
7 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
rypsiöljyä
2

Säädä uuni kuumenemaan 250-asteiseksi. Jätä tyhjä pelti uuniin kuumennuksen ajaksi. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle, vaivaa taikina tasaiseksi ja pyörittele tangoksi. Jaa tanko 4–8 palaksi. Kauli tai taputtele palat noin 3 mm:n paksuisiksi pisaran muotoisiksi leiviksi.

3

Siirrä leivät kuumalle pellille ja paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Sulata voi ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Sivele naanleivät kuumina voisulalla.

Vinkki! Revi naanleivästä paloja ja dippaa kurkkuraitaan.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 7.1.2005
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

452

1891

12,8 g

3,5 g

63,3 g

6,5 g

5,8 g

17,0 g

1,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli